Nilsflykt

I min blogg kan ni följa mitt vardagsliv ihop med min älskade man Andreas och vår underbara lilla dotter Thea (född i Mars 2011),och fantastiska son Milo (född i Februari 2014). Tar även med er på alla mina resor som alltid varit min stora passion i livet! <3

Dagen idag

Kategori: Allmänt

Idag har vi varit hos Caroline och Lovisa i Munkedal och hälsat på där Carolines söta kompis Klara också var.. Vi åt lunch sen begav vi oss till öppna i Munkedal för att låta barnen fotas av fotograf.. Såg fram emot detta jätte mycket och hade tagit med finkläder till Thea men ville hon skratta och va glad på bild, NÄ inte direkt! :P haha! Hon som ALLTID skrattar annars! :( men men vill man inte så vill man inte.. Tror också det beror på tänderna! Hon har nämligen inte varit sig själv på hela dagen! :( stoppar in alla fingrar i munnen och gnager för fullt, och tar jag ut dom så blir hon jätte arg! Sen roades hon inte alls av sångstunden på öppna som hon alltid annars skrattar massor åt! Och ville heller inte äta ordentligt förut.. Och DET är inte vanligt för den mest manglade bebisen av dom alla.. Vår lilla skrutt! Hoppas bara hon får sova i lugn och ro inatt.. Just nu verkar hon iaf lugn.. Men hon fick nyss en nerkyld bitleksak att gnaga på.. ;)

Receptet

Kategori: Allmänt

Här kommer nu receptet jag lovade på Polkabräcken!

200g blockchoklad (jag valde ljus)
200g vit choklad
1 dl polkagrisar

Smält den bruna chokladen i vattenbad.
Klä en långpanna 20*30 med ungsfolie.
Häll den smälta chokladen och smeta ut det jämt, låt den sen stelna helt i kylskåp tex.
Sen smälter du den vita chokladen och smetar ut den över den bruna.
Hacka/krossa polkagrisarna och strö dom över innan du ställer in formen i kylen igen så allt stelnar. Bryt sedan i bitar! Jag förvarade mina i kylskåpet så länge jag inte skulle bjuda på dom så jag visste att som höll sig!

Super lätt och super gott julgodis! :)
Ett tips är att ta dubbla mängden choklad och en hel påse Cloetta polkagrisar om du som jag har en 30*40 långpanna och inte en sån liten 20*30 som receptet är skrivet för! ;)
Lycka till!

Super tråkigt väder

Kategori: Allmänt

Så här tråkigt ser det ut på utsidan våra fönster! :( regnet öser ner och det blåser svin mycket! Fyy!! Hade vi inte varit tvungna att gå ut idag hade vi stannat inne hela dagen och bara myst! Men nu går inte det! Vi ska snart bege oss till Munkedal för att hälsa på Caroline och Lovisa, så ska vi till öppna förskolan hos dom för att fota Thea och Lovisa då det kommer en fotograf dit idag! :)